Виконавча служба арештувала усе майно та рахунки ексголови Верховного Суду Князєва

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на усе майно колишнього голови Верховного суду (ВС) Всеволода Князєва. Арешт накладено для стягнення в бюджет майже 1 млн гривень незаконно отриманого подарунку.

Про це, як передає КВ, йдеться у повідомленні Міністерства юстиції України.

“Рішення ухвалено у зв’язку із невиконанням колишнім головою ВС Постанови Печерського районного суду міста Києва про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в розмірі 906 600 гривень”, – повідомив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.  

Також Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на банківські рахунки Всеволода Князєва.

“У разі відсутності грошових коштів на рахунках боржника, та у разі виявлення належного на праві власності боржнику рухомого та нерухомого майна, державним виконавцем буде вжито заходів щодо звернення стягнення на виявлене майно боржника, на яке згідно із законом можливо звернути стягнення”, – пояснив Гайченко. 

У Мін’юсті зауважили, що за боржником на праві власності зареєстровано 4 одиниці нерухомого майна у Миколаєві та Миколаївській області.

У повідомленні зазначили, 13 грудня 2023 року НАЗК склало Протокол стосовно екс-голови ВС про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).За повідомленням НАЗК, Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. Зазначається, що суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Читайте: Голова НАЗК склав протокол щодо ексголови Верховного Суду Князєва за порушення обмежень щодо подарунків

Нагадаємо, у травні 2023 року САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Всеволода Князєва на отриманні хабара в розмірі близько 3 мільйони доларів. Гроші Князєв отримував від людей, які нібито виступали за рішення суду на користь олігарха Костянтина Жеваго. 

Читайте: САП та НАБУ затримали голову Верховного Суду Князєва на отриманні хабара у розмірі 3 млн доларів

Як інформувала КВ, 16 травня НАБУ і САП повідомили Голові Верховного Суду та адвокату про підозру. Згодом розслідування стосовно адвоката виділили в окреме кримінальне провадження.  У жовтні 2023 року суд присудив умовний термін адвокату та зобов’язав його перерахувати 21 млн гривень на армію. Також у жовтні минулого року у справі Князєва завершили слідство. Рішенням суду він перебував під вартою. Суд неодноразово зменшував йому розмір застави, із понад 107 мільйонів гривень вона зменшилась до до 18,168 млн гривень, і у січні 2024 року Князєв вийшов із СІЗО.

Читайте: Ексголова Верховного Суду Князєв вийшов із СІЗО під заставу

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4