За підозрою у вбивстві Фаріон затримано 18-річного хлопця

За підозрою у вбивстві Фаріон затримано 18-річного хлопця

Підозрюваного у вбивстві філологині, колишньої народної депутатки України VII скликання від Всеукраїнського об’єднання “Свобода”, ексвикладачки університету “Львівська політехніка” Ірини Фаріон затримано в місті Дніпрі.

Про це КВ дізналася з повідомлення Президента України Володимира Зеленського.

“Щойно міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповів мені про затримання в Дніпрі підозрюваного у скоєнні вбивства Ірини Фаріон… Затримано 18-річного хлопця”, – повідомив Зеленський.

Глава держави зазначив, що “операція із затримання була дуже непростою”. 

“Протягом цих днів над розкриттям убивства працювали сотні фахівців Національної поліції України, СБУ та інших служб… Тривають необхідні слідчі дії та експертизи. Доручив міністру внутрішніх справ надати суспільству всі деталі”, – додав Зеленський.

Про деталі затримання вбивці Ірини Фаріон у Дніпрі розповів міністр внутрішніх справ окремо.

“Є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв у мовознавицю. 139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця та обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди. Ідентифікація зловмисника та його затримання – кропіткий процес, який вимагав найвищого професіоналізму, витримки та дисципліни, щоб не зробити жодної помилки. Дякую усій команді!”, – запостив Клименко в Telegram.

“Про фігуранта: 18 років, мешканець Дніпра. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець. Більше інформації згодом. Допрацьовуємо”, – каже міністр.

Як інформувала КВ, Фаріон була поранена в голову з вогнепальної зброї ввечері 19 липня біля свого будинку у Львові. Її доставили в лікарню, але лікарі не змогли врятувати їй життя через важке поранення – Фаріон померла о 23:20 19 липня. За фактом замаху було відкрито кримінальне провадження, яке після смерті перекваліфікували на статтю про умисне вбивство.

Читайте: У Львові попрощатися з Іриною Фаріон прийшли тисячі людей (фото, відео)

Фото: Пресслужба Президента

КиївВлада

Поділитися
Поділитися
Поділитися
Рекомендуємо до перегляду
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Іванків
09:00 У серпні поточного року бюджетні замовники селища Іванків Вишгородського району зробили замовлень майже на 2,7 млн гривень. Майже чверть цих грошей “пішла” на…
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
Гроші в нікуди та сумнівні демонтажі: аудитори перевірили, як в КМДА контролюють благоустрій
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку діяльності Департаменту територіального контролю КМДА (раніше – Департамент міського благоустрою) і КП “Київблагоустрій за період 2021-2023…
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
Київщина придбала майже дві сотні шкільних автобусів, але чому потреба в них постійно зберігається
09:00 В рамках підготовки до нового навчального року освітній департамент Київської області придбав 41 шкільний автобус за понад 141 млн гривень. Ці кошти зібрали…
Banner
QlU7mDx4