В Ірпені продовжують ламатися списи довкола зарплатного фонду

В Ірпені продовжують ламатися списи довкола зарплатного фонду

На засіданні бюджетної комісії Ірпінської міськради 24 вересня — знову точилися дебати навколо питання зарплатного фонду. Цього разу каменем спотикання стало виділення 19 млн гривень на зарплати працівникам виконкому до кінця року. Депутат Андрій Літвинов (“Нові Обличчя”) стверджує, що попри намагання депкорпусу міста, високі зарплати працівникам виконкому продовжують нараховуватися. У ході публічної дискусії мер Маркушин, начебто, різко відреагував на зауваження Літвинова, на що депутат заявив: погрози від посадової особи є недопустимими та неприйнятними. Та закликав громадськість і депутатську комісію надати етичну оцінку діям мера.

Про це КВ дізналася із повідомлення депутата Ірпінської міської ради Андрія Літвинова у Facebook.

За його словами, 24 вересня відбулось засідання бюджетної комісії, на якому розглядалось болюче для Ірпеня питання зарплатного фонду.

“…все йшло добре поки не дійшли до виконкому, де в них вистачило нахабства просити 19 млн гривень на зарплату до кінця року. Що ж відбулось? Депутати зняли 11 млн, залишили фонд зарплат адекватний до кінця року без захмарних зарплат. А вони продовжили собі нараховувати 100, 150, 200 тис. гривень зарплати”, – заявив Літвінов.

І зауважив, що кошти на зарплати бралися з майбутніх місяців, у результаті чого зарплатний фонд виявився вичерпаним. 

“За травень взяли з червня, за червень з липня і тд. Коли зауважив це на комісії, міський голова Маркушин відповів «що ти мелеш» і «зараз вийдем я тобі розкажу». Вважаю не прийнятним такий рівень публічної дискусії та прошу дати етичну оцінку такій поведінці депутатську комісію та громадськість. Вважаю погрози від посадової особи місцевого самоврядування недопустимими та неприйнятними”, — додав Андрій Літвінов. 

Мер міста Ірпінь Олександр Маркушин покищо свою позицію щодо подій на сесії не оприлюднював.

Нагадаємо, через скандали, що розгорілися у виконкомі Ірпеня навколо зарплатного фонду та місцевого бюджету, корпус радників голови Ірпінської громади Олександра Маркушина покинуло декілька чоловік. Так, Дарина Катькало пішла через “Ірпінський зарплатгейт”. Раніше на скандал відреагували своїм звільненням керуючий справами Дмитро Негреша та радник Андрій Літвинов. Причиною свого рішення Літвинов назвав “завищені заробітні плати працівників виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Читайте:  Екс-в.о. мера Ірпеня звільнився через зарплатний скандал

Згодом вже колишній керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, який обіймав цю посаду до грудня 2023 року, також заявив про фальсифікацію рішення Ірпінської міської ради щодо змін структури виконкому. 

Читайте:  Екс-керуючий справами мерії Ірпеня заявляє про фальсифікацію рішення міськради

Згдом телеграм-канал «Містоінформ» оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб.

Читайте:  В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте:  Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Згодом місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області. Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців. В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи. 

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Очільник же Ірпінської громади Олександр Маркушин заперечував інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Читайте:  Мер Ірпеня Маркушин заперечує інформацію про обшуки

Попри те, що мер міста Олександр Маркушин заперечував оприлюднену інформацію про проведення обшуків у нього та низки працівників місцевої ради, журналісти продовжували наполягати на своєму. На підтвердження своїх слів оприлюднивши документ Святошинського районного суду м. Києва, в якому йдеться про надання дозволу Нацполіції на вилучення документів Ірпінської міськради, необхідних для встановлення обставин правопорушення щодо нарахування заробітних плат. 

Читайте:  Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

У ході 42 сесії, яка відбулася 19 липня, депутат Андрій Літвинов (“Нові Обличчя”) закликав владу врегулювати зарплати, які депутат називає незмінно високими “на тлі недостатнього фінансування ЗСУ”. 

Читайте:  В Ірпінській міськраді знов спалахнув скандал через зарплати

Згодом депутати Ірпінської міськради закликали мера знову скоротили зарплатний фонд, який у квітні місяці вже був скорочений на 11 млн гривень На останній сесії міськради депутати від партій “Нові Обличчя” та “Європейська Солідарність” закликали очільника громади Олександра Маркушина врегулювати зарплати чиновників та збільшити допомогу захисникам, наголошуючи, що в червні фонд зріс до рекордних 6,5 млн гривень. 

Читайте:  Ірпінські депутати закликають мера міста врегулювати зарплати виконкому

Черговий резонанс у громадськості викликало розпорядження міського голови Олександра Маркушина. Цим документом він вирішив перерозподілити бюджетні кошти з реалізації заходів із благоустрою та землеустрою на виплату заробітних плат працівникам виконкому. 

Читайте:  В Ірпені обурилися перерозподілом бюджетних коштів з благоустрою на зарплати працівникам виконкому

Фото: itvua.tv

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
З-під окупації – у нове життя: як фермер з Приазов’я відновив свою справу з вирощування часнику на Київщині
13:00 За даними ФАО, понад 150 тис. фермерів безпосередньо постраждали від війни та були змушені мігрувати. У складному становищі найбільше опинилися аграрії, які займалися…
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
Відновлення туризму: Київрада затвердила цільову програму на 2025-2027 роки
09:00 Київрада затвердила міську цільову програму відновлення та розвитку сфери туризму столиці на 2025-2027 роки. На виконання відповідних заходів міська влада планує витратити з…
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
1,17 млрд до кінця 2027-го: Київрада затвердила нову програму охорони та збереження культурної спадщини
09:00 Столична міськрада затвердила цільову програму “Охорона та збереження культурної спадщини”, яка розрахована на період 2025–2027 років. На її реалізацію планується витратити 1,17 млрд…
Banner
QlU7mDx4