Київський прокурор проживає в маєтку за 18 млн гривень – Bihus․Info

Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, вартість будинків в якому стартує з 18 млн гривень

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, вартість будинків в якому стартує з 18 млн гривень. Свого часу справою цього містечка займалась його ж прокуратура

Про це, як предає КВ йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Як зазначили у розслідуванні, йдеться про котеджне містечко “Вітаград”, що розташоване в Ходосівці, за 7 кілометрів від Києва. Восени 2021-го суд арештував низку земельних ділянок, в тому числі і у “Вітаграді”, через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Втім, вже за рік той самий суд “передумав” і скасував арешт, нібито посилаючись на лист Київської обласної прокуратури про недостатність доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства.

“Через півроку після цього в котеджному містечку оселився Олександр Гуцуляк, відповідальний за екологічний напрямок прокурор все тієї ж обласної прокуратури. Чоловік заїхав в двоповерховий котедж площею у 180 квадратних метрів. За даними з ресурсів забудовника, маєток такої площі тут коштує нині близько 18-19 мільйонів гривень”, – йдеться в дописі Bihus.Info.

Чоловік заїхав в двоповерховий котедж площею у 180 кв. м
Чоловік заїхав в двоповерховий котедж площею у 180 кв. м

Крім того ще у травні 2023-го він придбав нове авто – BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора.

Нове авто BMW X5 2022 року випуску записано на батька
Нове авто BMW X5 2022 року випуску записано на батька

У розмові з журналістами Гуцуляк запевняв, що його робота в прокуратурі ніяк не пов’язана з переїздом у “Вітаград”. За його словами, маєток не купувався, а будувався, бо батько нібито придбав лише земельну ділянку.

Журналісти встановили, що за декларацією Гуцуляка майже 9 соток в дорогій пристоличній Ходосівці батькові обійшлися у менше, ніж 200 тис. гривень. Стільки нині там коштує одна сотка.

“Окрім цього, прокурор заявив, що будувати маєток почали на початку 2023-го, а заїхав він вже влітку того ж року. Втім, відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Олександр Гуцуляк в розмові з журналістами пояснив це “магією””, – зазначили в дописі.

Водночас батько прокурора Віктор Гуцуляк розповів журналістам іншу історію. За його словами, ділянку він купив ще у 2021-му, але не оформлював, а “домовився із забудовником”. При цьому синові, який зрештою там і оселився, він нібито нічого не розповідав. Тоді ж, мовляв, і почалося будівництво. Батько прокурора стверджує, що займається бізнесом і може собі це дозволити.

За даними журналістів Bihus.Info, останнім часом батько Гуцуляка став також власником ще двох квартир у Києві та Ірпені, але офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості, і нової автівки.


Нагадаємо,  раніше редакція Bihus.info провела розслідування про розкрадання у столичному метрополітені. Журналісти виявили у керівника метрополітену незадеклароване майно вартістю 52 млн гривень.

Читайте: Кличко попросив журналістів передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном”

Фото: Bihus.Info

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися 0
Поділитися 0
Поділитися 0
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Нацгвардія України: до Перемоги та після Перемоги
14:37 Розглядаючи перспективу служби в Національній гвардії України, важливо пам’ятати, що це не лише правоохоронна силова структура, але й нагода стати частиною великого братства…
До кінця 2024 року “Інтергал-Буд” планує ввести в експлуатацію ще 200 тисяч квадратних метрів житла, – комерційна директорка Анна Лаєвська
10:00 Основні гравці столичного будівельного ринку попри війну бачать у 2024 році можливості для розвитку. Основні надії покладаються на житлову нерухомість, обережний оптимізм –…
Справи насущні: скільки та на що у березні 2024-го витрачав Макарів
12:00 Зробили замовлень на понад 20 млн гривень
QlU7mDx4