Уряд продовжив до кінця травня фіксовану ціну на електроенергію для населення

тариф на електроенергію

Уряд продовжив дію положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку електроенергії. До 31 травня 2024 року фіксована ціна на електроенергію для населення складатиме 2,64 грн/кВт*год.

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Міністерства енергетики України.

Як повідомляється, Кабінет Міністрів України продовжив дію положення про покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку, згідно з яким встановлено фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 2,64 грн/кВт*год до 31 травня 2024 року.

Згідно з попереднім рішенням Уряду, ПСО і відповідна ціна діяли до 30 квітня 2024 року. Отже, пільговий тариф продовжено на місяць.

Як нагадали у міністерстві, підвищення ціни на електроенергію у 2023 році дозволило енергетикам здійснити ремонти на об’єктах після ворожих атак і додати до енергосистеми понад 3 ГВт. Це, зокрема, дало змогу пройти зиму без відключень споживачів.

“Водночас протягом березня – квітня 2024 року росія знову здійснила низку масованих ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Завдано значної шкоди об’єктам генерації та передачі електроенергії. Наразі пошкодження верифікуються, підраховуються збитки”, – зазначили в Міненерго.

Нагадаємо, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік. Ціна на газ для домогосподарств й надалі залишатиметься на рівні 7,96 грн за один кубометр.

Читайте: “Нафтогаз” ще на рік залишив незмінною ціну на газ для домогосподарств

Фото: focus.ua

КиївВлада
Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Аудитори КМДА зафіксували махінації при закупівлях “Київпастрансом” залізничного обладнання
09:00 Аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) перевірили закупівлю залізничного обладнання для трамвайного сполучення на загальну суму 131,4 млн гривень, які минулоріч здійснювало КП “Київпастранс”. За…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
QlU7mDx4