Мешканці Козинців і Діброви залишилися без доступу до адміністративних послуг, – депутат Помазан

Мешканці Козинців і Діброви залишилися без доступу до адміністративних послуг, - депутат Помазан

В Козинцях та Діброві Київської області – черговий місцевий скандал.  Депутат Ірпінської міськради від “Нових облич” Андрій Помазан повідомив, що після відсторонення старости Володимира Вигінського, Козинцівський старостат відтепер зачинений. Мешканці сіл Козинці та Діброва більше не мають доступу до адміністративних послуг громади.   

Про це КВ дізналася із відеозвернення депутата Ірпінської міської ради Андрій Помазан у Facebook.

“Сьогодні Ірпінський міський голова продовжує узурпувати владу. Зовсім нещодавно він виселив з виконкому своїх заступників Лідію Михальченко та Андрія Кравчука за те, що вони дали проти нього покази як свідки у кримінальному провадженні. Сьогодні міський голова підписав розпорядження про відсторонення Козинцівського старости Володимира Вигінного та двох співробітників”, – йдеться у зверненні. 

Мешканці Козинців і Діброви залишилися без доступу до адміністративних послуг, - депутат Помазан

За словами депутата, Козинцівський старостат зачинено і більше мешканці Козинців та Діброви не мають ніякого доступу до адміністративних послуг Ірпінської міської ради у своїх населених пунктах.

«Це фактичне оголошення Маркушиним війни мешканцям сіл Ірпінської громади. Зі свого боку закликаю мешканців сіл Козинці та Діброва підтримати старосту Вигінного Володимира Миколайовича. Далі буде. Судові рішення попереду», – наголосив Помазан.

Нагадаємо, через скандали, що розгорілися у виконкомі Ірпеня навколо зарплатного фонду та місцевого бюджету, корпус радників голови Ірпінської громади Олександра Маркушина покинуло декілька чоловік. Так, Дарина Катькало пішла через “Ірпінський зарплатгейт”. Раніше на скандал відреагували своїм звільненням керуючий справами Дмитро Негреша та радник Андрій Літвинов. Причиною свого рішення Літвинов назвав “завищені заробітні плати працівників виконавчого комітету Ірпінської міської ради.

Читайте: Екс-в.о. мера Ірпеня звільнився через зарплатний скандал

Згодом вже колишній керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, який обіймав цю посаду до грудня 2023 року, також заявив про фальсифікацію рішення Ірпінської міської ради щодо змін структури виконкому. 

Читайте: Екскеруючий справами мерії Ірпеня заявляє про фальсифікацію рішення міськради

Згдом телеграм-канал «Містоінформ» оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб.

Читайте:  В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Згодом місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області. Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців. В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи. 

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Очільник же Ірпінської громади Олександр Маркушин заперечував інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Читайте: Мер Ірпеня Маркушин заперечує інформацію про обшуки

Попри те, що мер міста Олександр Маркушин заперечував оприлюднену інформацію про проведення обшуків у нього та низки працівників місцевої ради, журналісти продовжували наполягати на своєму. На підтвердження своїх слів оприлюднивши документ з вихідними даними Святошинського районного суду м. Києва, в якому йшлося про нібито надання дозволу Нацполіції на вилучення документів Ірпінської міськради, необхідних для встановлення обставин правопорушення щодо нарахування заробітних плат. 

Читайте: Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

У ході 42 сесії, яка відбулася 19 липня, депутат Андрій Літвинов (“Нові Обличчя”) закликав владу врегулювати зарплати, які депутат називає незмінно високими “на тлі недостатнього фінансування ЗСУ”. 

Читайте: В Ірпінській міськраді знов спалахнув скандал через зарплати

Згодом депутати Ірпінської міськради закликали мера знову скоротили зарплатний фонд, який у квітні місяці вже був скорочений на 11 млн гривень На останній сесії міськради депутати від партій “Нові Обличчя” та “Європейська Солідарність” закликали очільника громади Олександра Маркушина врегулювати зарплати чиновників та збільшити допомогу захисникам.

Читайте: В Ірпені обурилися перерозподілом бюджетних коштів з благоустрою на зарплати працівникам виконкому

Фото: thumbor.my.ua

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
“Made in Kyiv” на виставці “MSV International Engniiring Fair” в Чехії: підсумки і перспективи для столиці
17:12 Провідні підприємства-експортери Києва представили промисловий потенціал столиці “ на міжнародній виставці “MSV International Engniiring Fair”. Щорічна виставка технологій для машинобудування Центральної Європи відбулася…
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у вересні 2024-го витрачав Київ
09:00 Протягом вересня 2024 року київські бюджетні замовники провели через Prozorro договорів на загальну суму 3,37 млрд гривень, що є середнім показником для столиці.…
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
“Кейс Супруненків”: доля забудови землі біля Київської фортеці вирішиться в судах
09:00 Масштабного будівництва в столиці висотного житла фактично “під вікнами” башти №5 Київської фортеці може не відбутися завдяки старанням столичного адвоката Олександра Дядюка. Останній…
Banner
QlU7mDx4