У столичному парку Партизанської слави висадили 50 дубів Шевченка

У Дарницькому районі столиці в парку Партизанської слави побільшало дерев, тут висадили 50 молоденьких дубів. Ці сіянці не прості, вони зібрані з Дуба Шевченка.

Про це, як передає КВ йдеться в повідомленні Дарницької РДА.

19 квітня спеціалісти КП УЗН Дарницького району разом із екоінспекторами Державної екологічної інспекції Столичного округу долучилися до екоакції «Шевченко єднає Україну».

У парку Партизанської слави було висаджено 50 дубів Шевченка. Зазначається, що сіянці зібрані з Дубу Шевченка, в якому Тарас Григорович ховав свої малюнки.

Сіянці дерев зібрані з Дубу Шевченка
Сіянці дерев зібрані з Дубу Шевченка

“Цей захід не лише вшанування пам’яті великого поета, а й спроба поєднати зусилля для збереження нашого довкілля. Екоакція «Шевченко єднає Україну» розпочата Державною екологічною інспекцією України в рамках програми Президента України «Зелена Країна””, – йдеться в дописі.

У парку провели екологічну акцію
У парку провели екологічну акцію

Зауважимо, в Україні багато дерев присвячено вшануванню пам’яті Тараса Шевченка. Зокрема 1000-річне дерево росте в яблуневому саду Шевченківського сільськогосподарського коледжу в селі Будище на Черкащині, що колись був садибою пана Енгельгардта, в якого малий Шевченко був козачком. За переказами, у дуплі дерева Тарас ховав свої малюнки.

Росте Дуб Шевченка і в Києві. За легендою під ним поет любив відпочивати, меморіальна хата якого і донині знаходиться неподалік. Вік дерева близько 300 років, висота 15 м, обхват стовбура — 4,50 м[2]. Дуб росте в Києві на території парку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Березовий гай»,

Нагадаємо, у Києві від початку року комунальні підприємства по утриманню зелених насаджень міста висадили близько 1 000 дерев, більше 9 000 кущів та 11 000 квітів. 

Читайте:  У Києві на Трухановому острові висадили 3 тисячі сіянців сосни

Фото: Дарницька РДА

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Сміттєві війни: суд зобов’язав ТОВ “Утілсервіс” відшкодувати Бородянці понад 1,2 млн гривень
09:56 Обласна прокуратура у Господарському суді Київської області домоглася від місцевого підприємства відшкодування понад 1,2 млн гривень на користь  Бородянської громади. Причиною стало самовільне…
Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва
09:00 Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і,…
Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачав Київ
09:00 У квітні поточного року загальна вартість публічних замовлень столиці сягла 3,3 млрд гривень, що на 650 млн гривень більше, ніж місяцем раніше. Найбільшу…
QlU7mDx4