В Ірпені черговий скандал щодо кадрових змін у соціальних комісіях та обов’язків заступників мера

В Ірпені черговий скандал щодо кадрових змін у соціальних комісіях та обов’язків заступників мера

В Ірпені розгорівся скандал через пропозиції міського голови Олександра Маркушина внести зміни до складу комісій, що викликало обурення депутатів. Перший заступник голови Андрій Кравчук запідозрив мера в спробі замінити свою заступницю Лідію Михальченко на керуючу справами Тетяну Ярошенко, начеб-то, з метою розподілу коштів за програмою “Турбота”. Кравчук заявив, що такі зміни безпідставні, оскільки Ярошенко не має відповідних посадових обов’язків. Тим часом мережею ширяться повідомлення, що Маркушин вже підписав відповідні розпорядження, які можуть стати підставою для нового кримінального провадження.

Про це КВ дізналася із повідомлення голови першого заступника Ірпінського міського голови Андрія Кравчука у Facebook. 

За словами Кравчука, Ірпінський міський голова зробив публічну заяву, що незатвердження виконкомом змін до складу комісій призведе до їх бездіяльності, та, на його думку, це – “пряма брехня мера своїй громаді”.

“Усі комісії працюють, збиралися, збираються, на найближчі дні також заплановані їхні засідання. Тому, це не аргумент для змін. Кого ж на кого хоче поміняти міський голова у цих соціальних комісіях? Річ у тім, що Олександр Маркушин просто хоче у кожну комісію поставити свою людину, зокрема, замінити заступницю міського голови Лідію Михальченко на керуючу справами Тетяну Ярошенко”, – йдеться у дописі.

Таким чином, Ярошенко може увійти в комісії з питань забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також членів їх сімей, та потребують поліпшення житлових умов, до координаційної групи з питань визначення потреб населення Ірпінської громади у соціальних послугах та опікунської ради при виконкомі.

“Таке враження, що міському голові Ірпеня просто потрібно ввести Тетяну Ярошенко у всі комісії, щоб розподіляти сотні тисяч гривень серед своїх друзів та членів їхніх родин за програмою «Турбота». Та проблема в тому, що такі зміни до складу комісій йдуть врозріз з законом. Адже керуюча справами Тетяна Ярошенко не має у посадових обов’язках питань соціального захисту і в соціальні комісії теж входити не може. Бо станом на сьогодні діє рішення виконкому ІМР №1/1 «Про розподіл функціональних обов’язків» від 10.01.2023 р., яким при затвердженні функціональних обов’язків Ірпінського міського голови та його заступників Тетяні Ярошенко доручено керувати загальним та організаційним відділами, а не питаннями соціальної політики”, – зауважив він.

Мер Олександр Маркушин у свою чергу у Телеграм-каналі зазначив, що під час засідання виконкому 27 серпня не вдалося ухвалити критично важливі питання для громади.

“Вже вдруге на розгляд виконавчого комітету виносять питання зміни складу комісій, які погоджують соціальні питання наших мешканців. Зокрема, питання забезпечення житлом пільгових категорій населення та видачі матеріальної допомоги у рамках програми “Турбота”. Станом на сьогодні маємо патову ситуацію: особи, які мають головувати на засіданнях цих комісій, – або відсторонені, або ховаються від роботи за безкінечними відпустками та лікарняними…”, – зауважив мер.

І додав, що роботу виконкому блокують Діана Бондар, Андрій Кравчук, Володимир Вигінний, Дмитро Бірюк, Андрій Браунагель та Оксана Лаговська. Та планує знову винести на розгляд це питання вже на наступному засіданні.

В Ірпені черговий скандал щодо кадрових змін у соціальних комісіях та обов’язків заступників мера

Своєю чергою мережею розповсюджується інформація про те, що через подібні дії мер Маркушин “може стати фігурантом ще одного кримінального провадження”. Першоджерелом  цього стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив низку документів, а саме – два однакові розпорядження з різними номерами та датами, які фактично нівелюють ніким не скасоване вже згадане вище рішення виконкому від 10.01.2023 року.

Зокрема, повідомляється, що “18.06.2024 р. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин підписав Розпорядження №103-о «Про розподіл функціональних обов’язків», яким було затверджено функціональні обов’язки Ірпінського міського голови та його заступників” та 9 серпня підписав ще одне аналогічне “Розпорядження №135-о «Про розподіл функціональних обов’язків», яким було затверджено функціональні обов’язки Ірпінського міського голови та його заступників”.

В Ірпені черговий скандал щодо кадрових змін у соціальних комісіях та обов’язків заступників мера В Ірпені черговий скандал щодо кадрових змін у соціальних комісіях та обов’язків заступників мера

У цій же публікації “Містаінформ” натякають на “зловживання владою або службовим становищем”. Також зазначають, що мер Ірпеня є фігурантом вже майже 10 кримінальних проваджень.

Нагадаємо також, що в Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Першоджерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб.

Читайте: В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Згодом місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області.  Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців. В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи.

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Очільник же Ірпінської громади Олександр Маркушин заперечував інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Читайте: Мер Ірпеня Маркушин заперечує інформацію про обшуки

Попри те, що мер міста Олександр Маркушин заперечував оприлюднену інформацію про проведення обшуків у нього та низки працівників місцевої ради, журналісти продовжували наполягати на своєму. На підтвердження своїх слів оприлюднивши документ Святошинського районного суду м. Києва, в якому йдеться про надання дозволу Нацполіції на вилучення документів Ірпінської міськради, необхідних для встановлення обставин правопорушення щодо нарахування заробітних плат. 

Читайте: Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

Фото: i.ytimg.com

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
Гроші для чиновників: у КМДА відзвітувалися про виконання бюджету міста у першому півріччі 2024 року
09:00 Столична влада відзвітувалася про виконання у першій половині поточного року бюджету міста-2024 та Програми економічного та соціального розвитку (ПЕСР). Ситуація така, що дохідна…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачав Київ
09:00 В останній місяць літа поточного року столиця неабияк активізувалася в облаштуванні укриттів – на це пішло чверть всіх серпневих замовлень міста, які сягнули…
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
Битва за 723 га: Дачний кооператив намагається скасувати реєстрацію землі НПП “Голосіївський”
09:00 Обслуговуючий кооператив (ОК) “Гайок-МІ” в рамках двох судових справ намагається скасувати рішення Київради від 2012 року про відведення 723,69 га землі в постійне…
Banner
QlU7mDx4