Ірпінська міськрада проголосувала за зниження зарплат виконкому

Ірпінська міськрада проголосувала за зниження зарплат виконкому

На 41 сесії Ірпінської міської ради, яка відбулася 9 травня, депутатський корпус проголосував за зменшення зарплатного фонду працівників виконавчого комітету. Рішення про скорочення фонду на 11 мільйонів гривень підтримали 24 депутати від чотирьох фракцій – “Нові Обличчя”, “Слуга народу”, “Європейська Солідарність” та  “Батьківщина”. Не голосували лише депутати від “Голосу”, а “свободівці” – утрималися. Передував цьому рішенню місцевий скандал, який певні депутати охрестили “ірпінським зарплатгейтом”. Скандал пов’язують з порушеною  кримінальною справою з розкрадання бюджетних коштів через схему привласнення коштів шляхом завищення зарплат. 

Про це КВ дізналася із повідомлення депутата Антона Головенка (“Нові обличчя”) у Facebook.

“Сьогодні головна подія на сесії – це зекономлені 11 мільйонів гривень, які з фантастичних зарплат підуть на потреби містян, в тому числі на потреби другого округу. Це була ініціатива нашої команди і повірте, що це далеко не остання така ініціатива) Ще раз повторюся. Всі ці політичні баталії, якщо не звертати уваги на різні політичні заяви, то 100% підуть на користь нашому місту. І в цьому ми всі будемо переконуватись все більше і більше”, – йдеться у його дописі.

За інформацією депутата Андрія Літвинова (“Нові обличчя”), запропонована депутатська ініціатива дозволить зекономити майже 11,5 мільйонів гривень бюджетних коштів для громади та для підтримки ЗСУ, а працівники виконкому більше не одержуватимуть заробітних плат по 150 та 250 тис. гривень.

Ірпінська міськрада проголосувала за зниження зарплат виконкому

Як з’ясувала КВ, 9 травня на 41 сесії Ірпінської міської ради депутати Олександр Пащинський та Андрій Помазан ініціювали проєкт рішення щодо скорочення завищених зарплат чиновників. Це рішення підтримали депутати від партій “Нові Обличчя”, “Слуга народу”, “Європейська Солідарність” та “Батьківщина”. Всього “за” проголосувало 24 депутати. Чотири депутати від “Голосу” не брали участі в голосуванні, а чотири представники від “Свободи” – утрималися.

Ірпінська міськрада проголосувала за зниження зарплат виконкому

Варто зауважити. що сесія відбувалася під керівництвом секретаря ради Анжели Макеєвої (“Слуга народу”), сам же голова Маркушин на сесії був відсутній.

Крім того, як повідомляють джерела КВ, 8 травня так і не відбулося засідання виконавчого комітету. Члени виконкому відмовилися брати участь в засіданні, допоки на сесії не проголосують за зняття коштів на фінансування завищених заробітних плат чиновників. Виконком мер Маркушин був змушений перенести на 28 травня.

Нагадаємо, що в Ірпені тривають скандали навколо виплат з місцевої скарбниці. Цього разу джерелом стала публікація телеграм-каналу «Містоінформ», що оприлюднив допис, де вказується, що родина та близькі депутата Ірпінської міської ради Артема Гуріна («Батьківщина») отримали по міській програмі “Турбота” у 2022 році грошову допомогу у якості малозахищених у розмірі 590 000 грн. Сам депутат заявив, що інформація – фейкова, і він не знає частину оприлюднених у публікації осіб.

Читайте: В мережі оприлюднили документи, пов’язані зі скандалом з соцвиплатами родині депутата з Ірпеня

У вирі скандалу згодом депутатка від партії “Нові обличчя” Євгенія Антонюк заявила про отримання погроз від депутата від “Батьківщини” Артема Гуріна. За словами депутатки, колега по раді погрожував їй, чоловіку та родині за позицію щодо правомірності нарахування коштів за місцевою програмою. Сам Гурін звинувачення відкидав та наголошував про черговий інформаційний бруд довкола його особи. 

Читайте: Депутатка Ірпеня Антонюк звинуватила у погрозах фізичною розправою колегу-депутата Гуріна 

Згодом місцеві ЗМІ Ірпеня повідомили про обшуки в Ірпінській міськраді, які проводила Нацполіція в Київській області.  Про обшуки також повідомляли і телеграм-канали, зауважуючи, що вони здійснювалися у мера Ірпеня та Ірпінської міськради, а також у інших посадовців. В телеграм-каналі “Інсайдер UA” розповідали, що обшуки проводяться у рамках розслідування кримінальної справи. 

Читайте: В Ірпінську міськраду з обшуками прийшла поліція, – ЗМІ

Очільник же Ірпінської громади Олександр Маркушин заперечував інформацію про обшуки в нього, яку поширили ЗМІ. Він назвав цю інформацію фейком.

Читайте: Мер Ірпеня Маркушин заперечує інформацію про обшуки

Попри те, що мер міста Олександр Маркушин заперечував оприлюднену інформацію про проведення обшуків у нього та низки працівників місцевої ради, журналісти продовжували наполягати на своєму. На підтвердження своїх слів оприлюднивши документ Святошинського районного суду м. Києва, в якому йдеться про надання дозволу Нацполіції на вилучення документів Ірпінської міськради, необхідних для встановлення обставин правопорушення щодо нарахування заробітних плат. 

Читайте: Cвятошинський райсуд надав дозвіл Нацполіції вилучити документи Ірпінської міськради, – ЗМІ

Фото: itvua.tv

КиївВлада

Вероніка Злацька

Рекомендуємо до перегляду
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
Finita la Вирлиця: суд поставив крапку у справі щодо повернення столичній громаді берегів озера
09:00 Столична прокуратура спільно з активістами добилися повернення до комунальної власності ділянки площею 19,72 га в Дарницькому районі біля озера Вирлиця (фактично, водно-болотні угіддя).…
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
Справи насущні: скільки та на що у серпні 2024-го витрачала Згурівка
09:00 У серпні в Згурівці через Prozorro було зроблено замовлень на понад 11 млн гривень. Цей місяць відзначився укладенням двох “довгограючих” угод – на…
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
Кримінальний капремонт: Нацполіція розслідує “оновлення” столичного кінотеатру “Краків”
09:00 Правоохоронці вивчають факти можливих розтрати і привласнення бюджетних коштів при здійсненні капітального ремонту кінотеатру “Краків” у Дніпровському районі столиці. У Нацполіції зазначають, що…
Banner
QlU7mDx4