В КМДА розповіли про наміри капітально відремонтувати вулицю Богатирську

Богатирську відремонтуютьз урахуванням принципів безбар’єрності та з облаштуванням велодоріжок

У Києві в Оболонському районі планують капітально відремонтувати вулицю Богатирську з урахуванням принципів безбар’єрності та з облаштуванням велодоріжок. Відповідний робочий проєкт затверджено розпорядженням КМВА.

Про це, як передає КВ, йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Як інформує Департамент транспортної інфраструктури, зокрема, на Богатирській влаштують новий тришаровий дорожній одяг з пониженими бордюрами та тактильною плиткою для пішоходів. 

Також комунальники облаштують смугу безпеки і розділову смугу, примикання та місцеві проїзди, тротуари і велодоріжки, рукави дощової каналізації. Крім того, перекладуть каналізаційні, водопровідні та тепломережі. Встановлять 320 опор мереж зовнішнього освітлення, і проведуть благоустрій прилеглої території.

Як нагадали в КМДА, вулицю Богатирську побудували ще в середині 1970-х років, востаннє реконструювали в середині 1980-х років. Тоді ж побудували шляхопроводи на перетині з вулицями Луговою, Добринською (трамвайний шляхопровід) та просп. Степана Бандери. 

Зазначається, що нині ця магістральна вулиця користується попитом у  транзитного транспорту в бік Вишгороду та перерозподіляє транспортні потоки в обхід центру столиці в напрямку Гостомелю (Варшавської траси) та в Одеському напрямку.

“У зв’язку зі значною кількістю вантажного транспорту на вул. Богатирській і збільшенням норм щодо допустимої маси транспортних засобів порівняно з тими, що діяли на момент будівництва вулиці, її проїжджа частина інтенсивно руйнується. Це призводить до зниження середньої швидкості транспортних потоків і, як наслідок, – до затримки в доставленні вантажів і погіршення екологічної ситуації”, – йдеться в дописі.

Капітальний ремонт вулиці дозволить не тільки вирішити ці проблеми, а й заохотить власників приватних машин оминати центральну частину міста при необхідності транзитного руху.

Нагадаємо, КК “Київавтодор” без конкурсу призначила підрядника для реконструкції розв’язки на перетині вулиць Богатирської і Полярної на столичній Оболоні. 

Читайте: “Київавтодор” вкладе перші 1,3 млрд гривень у реконструкцію розв’язки на Оболоні

Фото: bigkyiv

КиївВлада

Олександр Попов

Поділитися
Поділитися
Поділитися
QlU7mDx4

Рекомендуємо до перегляду

Справи насущні: скільки та на що у квітні 2024-го витрачали Студеники
09:00 Протягом квітня 2024 року бюджетні замовники села Студеники, що на Бориспільщині, зробили замовлень на 3,52 млн гривень. Найбільшою покупкою став автомобіль Renault Duster…
“Корупційні системи”: Нацполіція вважає, що КМДА та КП “Інформатика” загрожують національній безпеці України
09:00 Нацполіція розслідує чергові факти розтрати коштів посадовцями КП “Інформатика” при здійсненні закупівель обладнання для систем відеоспостереження та керування зовнішнім освітленням. Слідчі переконані, що…
Поштова площа під загрозою провалу: закриття метро, потенційна загибель людей і Шевченківська церква
22:26 Громада та експерти наполягають на терміновому обстеженні  стану грунтів поруч із станцією метро “Поштова площа”, тимчасовому закритті самої площі для відвідування та проведення…
QlU7mDx4